Για τη νηστίσιμη πουτίγκα
Για την εύκολη νηστίσιμη πουτίγκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φυτικό γάλα θέλουμε,όπως γάλα αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης κλπ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρευστό γάλα καρύδας (προσοχή όχι κρέμα καρύδας)
Προσθέτουμε την ζάχαρη ή το γλυκαντικό επιλογής μας, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το ινδοκάρυδο.
Ανακατεύουμε τα υλικά της νηστίσιμης πουτίγκας να λιώσει τελείως το κορν φλάουρ πριν βάλουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας περιμένουμε λίγα λεπτά να πήξει η νηστίσιμη κρέμα για την πουτίγκα.
Μόλις πάρει βράση η πουτίγκα αποσύρουμε από την εστία.
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος 20Χ30εκ.
Ραντίζουμε την βάση του ταψιού με λίγο ανθόνερο.
Αδειάζουμε το γλυκό διαίτης κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα το λιγότερο και να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε την πουτίγκα δροσερή.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε κομμάτια από την πουτίγκα ,με σπάτουλα βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο.
Περιχύνουμε με σάλτσα φράουλας ή σάλτσα από μύρτιλλα.
Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης ανάλατο .
Γαρνίρουμε με φλέικς ινδικής καρύδας.
Σάλτσα φράουλα ή blueberry
Η σάλτσα φράουλα είναι ιδανική για το νηστίσιμο γλυκό. Όμως μπορεί να γίνει και με όποιο άλλο φρούτο θέλουμε.
Βάζουμε τα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε.
Σπάμε λίγα φρούτα με την κουτάλα ώστε να βγάλουν το χυμό τους.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να πήξει ελαφρά.
Αφού κρυώσει σερβίρουμε με το νηστίσιμο γλυκό.