Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε φαρδύ τηγάνι με λίγο νερό ώστε να τα καλύπτει.
- Αχνίζουμε τα πράσα μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους. Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2–3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε σε μεγάλο μπολ με πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα πράσα, τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα να σφίξει και να πλάθεται. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους αραδιάζουμε σε δίσκο.
- Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μετά το πρώτο τηγάνισμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ροδίσουν ομοιόμορφα οι επόμενες δόσεις.









