Πρασοκεφτέδες

Απολαυστικοί πρασοκεφτέδες με πατάτα, τραγανοί απ’ έξω και αφράτοι μέσα. Ιδανικοί για γρήγορο γεύμα ή σνακ.

Εύκολη
0:35

4 μερίδες

20 λεπτά

15 λεπτά

πρασοκεφτέδεσ

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε φαρδύ τηγάνι με λίγο νερό ώστε να τα καλύπτει.
  2. Αχνίζουμε τα πράσα μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους. Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2–3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε σε μεγάλο μπολ με πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τα πράσα, τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα να σφίξει και να πλάθεται. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  6. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους αραδιάζουμε σε δίσκο.
  7. Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  8. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μετά το πρώτο τηγάνισμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ροδίσουν ομοιόμορφα οι επόμενες δόσεις.
Απόρρητο