Εκτέλεση
Για αυτή τη νόστιμη μπουκιά με προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και τυριά,
ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο. Όταν κάψει, σοτάρουμε την κολοκύθα κομμένη σε καρέ για 4-5΄ να μαλακώσει. Αλατίζουμε ελαφρά.
Βγάζουμε την κολοκύθα σε πιάτο να κρυώσει.
Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι σε ένα μπολ και τρίβουμε λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το κασέρι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Σε μικρές θήκες cup cakes βάζουμε χαρτάκια.
Κόβουμε κατά μήκος κάθε φέτα προσούτο στα δυο και το τοποθετούμε σταυρωτά μέσα στη φόρμα με το προσούτο να εξέχει από τα χαρτάκια.
Κάνουμε δηλαδή μια φωλιά από προσούτο σε κάθε θήκη.
Βάζουμε μέσα 1 κουταλιά τυριά και λίγη κολοκύθα. Πιέζουμε την κολοκύθα να μπει στα τυριά.
Κλείνουνε τη θήκη με το προσούτο που εξέχει από τη θήκη. Να γίνει σαν μεγάλη μπουκιά.
Αφού τα τελειώσουμε όλες τις μπουκιες με προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και τυριά, τα ψήνουμε για 8΄ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το προσούτο.
Σερβίρουμε ζεστές τις μπουκιές με προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και τυριά σε πιατέλα. Είτε σαν ορεκτικό, σε επίσημο τραπέζι, σε γιορτινό μπουφέ είτε σαν τσιμπολόγημα με φίλους.
Μπορείτε να τα έχετε έτοιμα στο ψυγείο και να τα ψήσετε τελευταία στιγμή για να εντυπωσιάσετε με το άρωμα τους και την υπέροχη λαχταριστή γεύση τους.
Για περισσότερες συνταγές με προσούτο κάντε κλικ εδώ. Διαφορετικά δείτε παρακάτω μια δροσιστική Χριστουγεννιάτικη πράσινη σαλάτα με προσούτο