Προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και τυριά
Για αυτή τη νόστιμη μπουκιά με προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και τυριά,
ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
- Όταν κάψει, σοτάρουμε την κολοκύθα κομμένη σε καρέ για 4 με 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Αλατίζουμε ελαφρά.
- Βγάζουμε την κολοκύθα σε πιάτο να κρυώσει.
- Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι σε ένα μπολ και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κασέρι κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
- Σε μικρές θήκες cup cakes βάζουμε χαρτάκια.
- Κόβουμε κατά μήκος κάθε φέτα προσούτο στα δυο και το τοποθετούμε σταυρωτά μέσα στη φόρμα με το προσούτο να εξέχει από τα χαρτάκια.
- Κάνουμε δηλαδή μια φωλιά από προσούτο σε κάθε θήκη.
- Βάζουμε μέσα 1 κουταλιά τυριά και λίγη κολοκύθα.
- Πιέζουμε την κολοκύθα να μπει στα τυριά.
- Κλείνουνε τη θήκη με το προσούτο που εξέχει από τη θήκη.
- Να γίνει σαν μεγάλη μπουκιά.
- Αφού τα τελειώσουμε όλες τις μπουκιές με προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και τυριά, τα ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το προσούτο.
- Σερβίρουμε ζεστές τις μπουκιές με προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και τυριά σε πιατέλα.
- Είτε σαν ορεκτικό, σε επίσημο τραπέζι, σε γιορτινό μπουφέ είτε σαν τσιμπολόγημα με φίλους.
- Μπορείτε να τα έχετε έτοιμα στο ψυγείο και να τα ψήσετε τελευταία στιγμή για να εντυπωσιάσετε με το άρωμα τους και την υπέροχη λαχταριστή γεύση τους.