Ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια

Τρυφερό ψαρονέφρι αλά κρεμ, σε μια πλούσια και βελούδινη σάλτσα που λιώνει στο στόμα. Ένα εύκολο αλλά εντυπωσιακό πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

ψαρονεφρι αλα κρεμ

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Επιλέγουμε ένα μεγάλο ψαρονέφρι και το κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.
  3. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό, σκεπασμένο σε μια πιατέλα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει τραγανό.
  5. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λίπος. Δεν το σκεπάζουμε όσο είναι ζεστό, ώστε να παραμείνει τραγανό.
  6. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια και το σπασμένο σκόρδο.
  7. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Θέλουμε να ψηθούν σωστά και να μη βγάλουν υγρά. Ένα γύρισμα στο τηγάνι αρκεί. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  8. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό, την κρέμα βαλσαμικού, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα.
  10. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
  11. Επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει στην πιατέλα.
  12. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
  13. Το ψαρονέφρι αλά κρεμ σερβίρεται πάντα ζεστό, ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
  14. Γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με το τραγανό μπέικον.
Απόρρητο