Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Επιλέγουμε ένα μεγάλο ψαρονέφρι και το κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.
- Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό, σκεπασμένο σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λίπος. Δεν το σκεπάζουμε όσο είναι ζεστό, ώστε να παραμείνει τραγανό.
- Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια και το σπασμένο σκόρδο.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Θέλουμε να ψηθούν σωστά και να μη βγάλουν υγρά. Ένα γύρισμα στο τηγάνι αρκεί. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό, την κρέμα βαλσαμικού, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει στην πιατέλα.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
- Το ψαρονέφρι αλά κρεμ σερβίρεται πάντα ζεστό, ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
- Γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με το τραγανό μπέικον.









