Ψαρονέφρι αλά κρεμ
Για το ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια, επιλέγουμε ένα μεγάλο ψαρονέφρι και το κόβουμε σεχοντρές φέτες (μενταγιόν).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση.
Ροδίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά κι από τις δυο πλευρές για περίπου 4-5′ να κάνει κρούστα.
Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το μπέικον.
Το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1′ να γίνει τραγανό και το αφαιρούμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Έτσι θα στραγγίσει το περιττό λίπος και θα παραμείνει τραγανό. Μην το σκεπάσετε όσο είναι ζεστό.
Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια (μάθετε πώς θα τα καθαρίσετε σωστά και πώς θα τα κόψετε εδώ) και το σπασμένο σκόρδο.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2′-3′ χωρίς να ανακατεύουμε. Θέλουμε τα μανιτάρια να ψηθούν καλά χωρίς να κατεβάσουν υγρασία.
Γύρισμα των μανιταριών μια φορά στο τηγάνι είναι αρκετή. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ζωμό, την κρέμα βαλσαμικού, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα, να σιγοβράζει δηλαδή.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 2′ τη σάλτσα μέχρι να πυκνώσει.
Τότε, ξαναβάζουμε μέσα στη σάλτσα το ψαρονέφρι μαζί με όλα τα υγρά που έχει βγάλει στην πιατέλα.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα και βράζουμε για 2΄ακόμη σε μέτρια φωτιά να δέσει και να πυκνώσει η σάλτσα.
Το ψαρονέφρι αλα κρεμ σερβίρεται πάντα ζεστό ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
Γαρνίρουμε το πιάτο μας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με τραγανό μπέικον.