Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας.
 - Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και το λίπος.
 - Βάζουμε σε μπολ τα υλικά του γλάσου: μέλι, ζάχαρη, χυμό, φλούδα πορτοκαλιού, κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι καγιέν.
 - Βάζουμε σε μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
 - Απλώνουμε τα στερεά υλικά σε ένα ταψάκι ή δισκάκι.
 - Ταμπονάρουμε πολύ καλά το κρέας με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσει.
 - Έπειτα κυλάμε ένα ένα ψαρονέφρι μέσα στα στερεά υλικά μέχρι να καλυφθεί τελείως (πανάρουμε δηλαδή όπως αλευρώνουμε ένα κρέας για τηγάνισμα) και τινάζουμε να φύγει το περιττό πανάρισμα.
 - Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα παναρισμένα ψαρονέφρια για 7 με 10 λεπτά, έως ότου κάνουν ωραία κρούστα κι αποκτήσουν γύρω γύρω ωραίο χρώμα.
 - Φροντίζουμε να μην τα κολλάμε μεταξύ τους.
 - Αφού ροδίσουν, τα βγάζουμε σε πιατέλα.
 - Αφαιρούμε τυχόν λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε τα υλικά του γλάσου σε μέτρια φωτιά.
 - Τρίβουμε τον πάτο ώστε να ντεκλασάρουν οι καραμελωμένοι χυμοί του κρέατος.
 - Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να μειωθεί στο μισό.
 - Κρατάμε 2 κ.σ. γλάσο για αργότερα και βάζουμε το κρέας σε σχάρα μέσα σε ταψάκι.
 - Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά γύρω γύρω κάθε ψαρονέφρι, να γλασαριστεί όλο.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 12 με 15 λεπτά.
 - Αλείφουμε ξανά με γλάσο γύρω γύρω καλά και τα δύο ψαρονέφρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά.
 - Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε άλλη μία φορά με το γλάσο και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
 - Στο γλάσο που έχουμε κρατήσει (2 κ.σ.) προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
 - Αλείφουμε κάθε ψαρονέφρι με 1 κ.σ. από το γλάσο μουστάρδας.
 - Βάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).
 - Το σερβίρουμε με το υπόλοιπο γλάσο στο τραπέζι.
 









