Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους.
- Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.
- Ρίχνουμε το κρασί.
- Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
- Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.
- Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.