Αυτή η βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψετε ένα νοστιμότατο...

Αυτή η βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψετε ένα νοστιμότατο ψάρι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη ψαρόσουπα βελουτέ

  • 1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 ματσ. σέλινο
  • 3 lt νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ψαρόσουπα βελουτέ

    Βάζουμε πρώτα σε στενή, βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.

    Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε το κεφάλι του ροφού.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα).

    Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄-40′.

    Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζουμε σε μια πιατέλα.

    Ξεψαχνίζουμε το ψάρι.

    Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

    Σουρώνουμε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά.

    Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού.

    Προσθέτουμε λεμόνι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.

    Εάν χρησιμοποιήσετε μικρά ψάρια, θα βράσετε πρώτα για 20′ τα λαχανικά μόνα τους, θα προσθέσετε τα ψάρια στη επιφάνεια και θα συνεχίσετε το βρασμό για περίπου 15′.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×