Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρησιμοποιώ μικρά μπακαλιαράκια.
- Kαθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα ψάρια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Αφού βράσουν τα ψάρια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Αφαιρούμε τα ψάρια να κρυώσουν ελαφρά για να μπορέσουμε να τα φιλετάρουμε.
- Πολτοποιούμε την με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
- Σουρώνουμε την σούπα σε ψιλή σήτα.
- Αν η σούπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει.
- Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τη σούπα.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.