Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο έτοιμη σε 25΄. Απολαύστε την ζεστή και λαχταριστή.

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο έτοιμη σε 25΄. Απολαύστε την ζεστή και λαχταριστή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
17

Για τη ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

  • 5 μπακαλιάροι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο μεγάλο
  • 2 κλων. σέλερυ
  • 1 πατάτα μέτρια
  • ½ σελινόριζα
  • ½ τεμάχιο/ια πράσο
  • 4 ντοματίνια
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Χρησιμοποιώ μικρά μπακαλιαράκια.

    Kαθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.

    Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

    Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα ψάρια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

    Αφού βράσουν τα ψάρια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Αφαιρούμε τα ψάρια να κρυώσουν ελαφρά για να μπορέσουμε να τα φιλετάρουμε.

    Πολτοποιούμε την  με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.

    Σουρώνουμε την σούπα σε ψιλή σήτα.

    Αν η σούπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει.

    Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τη σούπα.

    Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται