Εκτέλεση
Χρησιμοποιώ μικρά μπακαλιαράκια.
Kαθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα ψάρια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Αφού βράσουν τα ψάρια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε τα ψάρια να κρυώσουν ελαφρά για να μπορέσουμε να τα φιλετάρουμε.
Πολτοποιούμε την με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
Σουρώνουμε την σούπα σε ψιλή σήτα.
Αν η σούπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τη σούπα.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.