Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη ψαρόσουπα με μπακαλιάρο σε λιγότερο από μισή ώρα

Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη ψαρόσουπα με μπακαλιάρο σε λιγότερο από μισή ώρα

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 5 μπακαλιαράκια (600 γραµ.)
  • 80 γραμ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1/2 σελινόριζα
  • 1/2 πράσο
  • 4 ντοματίνια
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φιλετάρουμε τα ψάρια αφού κρυώσουν ελαφρά

    Αν η ψαρόσουπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει

    Για την ψαρόσουπα

    Για την ψαρόσουπα με μπακαλιάρο χρησιμοποιώ μικρά μπακαλιαράκια.

    Ο μπακαλιάρος ψαρόσουπα ένα υγιεινό πιάτο γίνεται εύκολα, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες θα σας γίνει πεντανόστιμη. Αυτή η εύκολη ψαρόσουπα με μπακαλιάρο γίνεται με οποιοδήποτε ψάρι θέλετε.

    Για το μπακαλιάρο σούπα καθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.

    Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

    Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα ψάρια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

    Αφού βράσουν τα ψάρια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Αφαιρούμε τα ψάρια να κρυώσουν ελαφρά για να μπορέσουμε να τα φιλετάρουμε.

    Πολτοποιούμε την ψαρόσουπα με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.

    Σουρώνουμε την ψαρόσουπα σε ψιλή σήτα.

    Αν η ψαρόσουπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει.

    Για το σερβίρισμα

    Βάζουμε το φιλεταρισμένο μπακαλιάρο σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τη σούπα.

    Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Καλη επιτυχια.

    Δοκιμάστε οπωσδήποτε και το μπακαλιάρο μπιάνκο

    ψαρόσουπα
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×