Για την ψαρόσουπα
Για την ψαρόσουπα με μπακαλιάρο χρησιμοποιώ μικρά μπακαλιαράκια.
Αυτή η εύκολη ψαρόσουπα με μπακαλιάρο γίνεται με οποιοδήποτε ψάρι θέλετε.
Kαθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα ψάρια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Αφού βράσουν τα ψάρια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε τα ψάρια να κρυώσουν ελαφρά για να μπορέσουμε να τα φιλετάρουμε.
Πολτοποιούμε την ψαρόσουπα με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
Σουρώνουμε την ψαρόσουπα σε ψιλή σήτα.
Αν η ψαρόσουπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε το φιλεταρισμένο μπακαλιάρο σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τη σούπα.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.