Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΨΗΤΑ ΚΑΡΑµΕΛΩµΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
- Πλένουμε τα ροδάκινα και τα βουτάμε για 30΄΄ σε νερό που βράζει.
- Μετά τα μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
- Τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια μαχαιριού, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Με το πινέλο αλείφουμε τα ροδάκινα με λιωμένο βούτυρο, τα ραντίζουμε με το λικέρ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Τα ψήνουμε στους 200οC για 25΄, έως ότου καραμελώσουν.
- Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.
- Τα σερβίρουμε με παγωτό.
ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ