• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 10 ροδάκινα
  • 1 κ.σ βούτυρο λιωµένο
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αµαρέτο (ή άλλο λικέρ)
  • παγωτό βανίλια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψητά καραµελωµένα ροδάκινα

    Πλένουμε τα ροδάκινα και τα βουτάμε για 30΄΄ σε νερό που βράζει. Μετά τα μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.

    Τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια μαχαιριού, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

    Με το πινέλο αλείφουμε τα ροδάκινα με λιωμένο βούτυρο, τα ραντίζουμε με το λικέρ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 200οC για 25΄, έως ότου καραμελώσουν.

    Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.

    Φτιάχνουμε το παγωτό.

    Τέλειο γλυκό με ροδάκινα είναι και το παρακάτω

     

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×