Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, το γλυκαντικό, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα.
- Με κουτάλι ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
- Όταν μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας.
- Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
- Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Σε αλευρωμένο πάγκο την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35×35 εκ.
- Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Την τυλίγουμε σε ρολό.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία. Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
- Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού.
- Αλείφουμε το γάλα.
- Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35-40 λεπτά, να ροδίσει.
- Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.