Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη φρέσκια μυζήθρα, το μέλι, την κανέλα, την τριμμένη φρυγανιά και τα αυγά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά, μέχρι να ενωθούν.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο σε ένα μπολ.
- Τα ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να είναι λεία απαλή κι εύπλαστη.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στον πάγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο, ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτά φύλλα.
- Με ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο, ή με κουπ πατ 6-7 εκατ., κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, με ροδάκι ζύμης.
- Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με μια κουταλιά της σούπας γέμιση.
- Βρέχουμε απαλά με το δάχτυλο το φύλλο περιμετρικά.
- Διπλώνουμε και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας το καλά με ένα πιρούνι.
- Όμοια φτιάχνουμε όλα τα Παριανά ραφιόλια.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Όταν ετοιμάσουμε όλα τα ραφιόλια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
- Εναλλακτικά, αντί για τηγάνισμα, μπορούμε να λαδώσουμε τα ραφιόλια με πινέλο και να τα αραδιάσουμε σε μία λαμαρίνα.
- Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 180°C στον αέρα, να ροδίσουν και να γίνει τραγανό το φύλλο.
- Αφού κρυώσουν, τα ραντίζουμε με το μέλι.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και αναστενάζουμε όλοι μαζί παρέα, γιατί ένα ραφιόλι ποτέ δεν είναι αρκετό.
- Τα ραφιόλια μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη ωμά και καλά σκεπασμένα, για πολλούς μήνες.
- Τα αφήνετε 15 λεπτά στον πάγκο και μετά κανονικά τα τηγανίζετε και τα μελώνετε.
Tips
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο χωριάτικο φύλλο.