Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΕΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΕΝ
Εκτέλεση
ΣΟΥΠΑ ΡΑΜΕΝ (RAMEN) ΝΟΥΝΤΛΣ
- Αυτή η σούπα ράμεν με κοτόπουλο (ramen noodles), είναι μια εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό γιαπωνέζικο πιάτο!
- Πρώτα θα μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15΄.
- Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόγια και αλείφουμε το κοτόπουλο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ´επιπλέον.
- Αφήνουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε φέτες.
- Ετοιμάζουμε το ράμεν.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό κότας.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, τη σόγια και το μιρίν.
- Βάζουμε να βράσει για 20′.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε τα noodles στο μισό χρόνο από ότι αναγράφεται.
- Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε σε 2 μπολ.
- Σουρώνουμε το ζωμό, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Βράζουμε για 5΄.
- Μοιράζουμε το ζωμό με τα μανιτάρια στα μπολ.
- Γαρνίρουμε με τα αυγά το κοτόπουλο και τις φύτρες.
- Σερβίρουμε το ramen καυτό αμέσως.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ RAMEN;
- Το ράμεν είναι ίσως μαζί με το σάμπου σάμπου τα πιο comfort φαγητά της ιαπωνικής κουζίνας αλλά και της ιαπωνικής οικογένειας. Το ramen κλασικά παρασκευάζεται με ζωμό κρέατος, κυρίως χοιρινού αλλά και κοτόπουλου που βράζει για αρκετές ώρες. Πολλές φορές γίνεται με ζωμό ψαριού, σάλτσα, noodles, πρωτεΐνη και αρτύματα όπως φύκια, βλαστάρια μπαμπού και φρέσκα κρεμμύδια. Σε κάθε επαρχία της Ιαπωνίας θα συναντήσετε διαφορετικές συνθέσεις ράμεν, ανάλογα με τα υλικά που διαθέτουν αλλά και τις τοπικές συνήθειές τους. Τη σούπα ράμεν τη σερβίρουμε πάντα καυτή και όσο τα noodles είναι ακόμα αλ ντέντε. Πρώτα ρουφάμε τα καυτά νουντλς με τα ξυλάκια τσοπ στικς. Έπειτα, ρουφάς το ζωμό και τέλος απολαμβάνεις τα γαρνιρίσματα.
- Τι είναι το μιρίν (mirin);
- Είναι βασικό συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας. Είναι κρασί που παράγεται από ρύζι, είναι ιδιαίτερα γλυκό και εξισορροπεί την αλμυρή γεύση της σόγιας σε όλα τα ιαπωνικά μαγειρέματα.