Πρωτοδοκίμασα ράμεν πριν μερικά χρόνια σε ένα από τα ταξίδια μου. Στην ουσία πρόκειται για μια ιαπωνική σούπα, πεντανόστιμη με νουντλς, κρέας ή...

Πρωτοδοκίμασα ράμεν πριν μερικά χρόνια σε ένα από τα ταξίδια μου. Στην ουσία πρόκειται για μια ιαπωνική σούπα, πεντανόστιμη με νουντλς, κρέας ή κοτόπουλο και αυγό. Πολλές οι παραλλαγές για Ράμεν. Δείτε μερικές από τις πιο νόστιμες που δοκίμασα σε ασιατικά και ιαπωνικά εστιατόρια στην Αμερική. Το ράμεν και το σάμπου-σαμπου είναι από τα πιο αγαπητά φαγητά στα ιαπωνικά εστιατόρια αλλά και στα ιαπωνικά σπίτια. Αποτελεί το comfort food της ιαπωνικής κουζίνας.

  • προετοιμασία 1 ώρα
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
63

Για τη μαρινάδα

  • 3 κ.σ. μιρίν
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Για το γλάσο
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σόγια

Για το ράμεν

  • 3 φλ. ζωμό κότας
  • 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. μιρίν
  • 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε (φρέσκα ή αποξηραμένα)
  • 200 γρ. νουντλς
  • 2 αυγά βραστά (6' βρασμένα)
  • Φύτρες
  • Φύκια νόρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σούπα Ράμεν (Ramen) νουντλς

    Αυτή η σούπα ράμεν με κοτόπουλο (ramen noodles), είναι μια εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό γιαπωνέζικο πιάτο!

    Πρώτα θα μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο.

    Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15΄.

    Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόγια και αλείφουμε το κοτόπουλο.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ´επιπλέον.

    Αφήνουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε φέτες.

    Ετοιμάζουμε το ράμεν.

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό κότας.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, τη σόγια και το μιρίν.

    Βάζουμε να βράσει για 20′.

    Σε μία άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε τα noodles στο μισό χρόνο από ότι αναγράφεται.

    Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε σε 2 μπολ.

    Σουρώνουμε το ζωμό, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

    Βράζουμε για 5΄.

    Μοιράζουμε το ζωμό με τα μανιτάρια στα μπολ.

    Γαρνίρουμε με τα αυγά το κοτόπουλο και τις φύτρες.

    Σερβίρουμε το ramen καυτό αμέσως.

    Τι είναι το ramen;

    Το ράμεν είναι ίσως μαζί με το σάμπου σάμπου τα πιο comfort φαγητά της ιαπωνικής κουζίνας αλλά και της ιαπωνικής οικογένειας. Το ramen κλασικά παρασκευάζεται με ζωμό κρέατος, κυρίως χοιρινού αλλά και κοτόπουλου που βράζει για αρκετές ώρες. Πολλές φορές γίνεται με ζωμό ψαριού, σάλτσα, noodles, πρωτεΐνη και αρτύματα όπως φύκια, βλαστάρια μπαμπού και φρέσκα κρεμμύδια. Σε κάθε επαρχία της Ιαπωνίας θα συναντήσετε διαφορετικές συνθέσεις ράμεν, ανάλογα με τα υλικά που διαθέτουν αλλά και τις τοπικές συνήθειές τους. Τη σούπα ράμεν τη σερβίρουμε πάντα καυτή και όσο τα noodles είναι ακόμα αλ ντέντε. Πρώτα ρουφάμε τα καυτά νουντλς με τα ξυλάκια τσοπ στικς. Έπειτα, ρουφάς το ζωμό και τέλος απολαμβάνεις τα γαρνιρίσματα.

    Τι είναι το μιρίν (mirin);

    Είναι βασικό συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας. Είναι κρασί που παράγεται από ρύζι, είναι ιδιαίτερα γλυκό και εξισορροπεί την αλμυρή γεύση της σόγιας σε όλα τα ιαπωνικά μαγειρέματα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται