Ραβιόλια

Χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με τυρί, μανιτάρια, μπέικον και υπέροχη σάλτσα βουτύρου. Φτιάξτε τα με τη σπιτική ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά που σας δίνω ή με φύλλα won ton εμπορίου για μεγαλύτερη ευκολία.

Μεσαία
1:03

4

1 ώρα

3 λεπτά

ραβιολια - ζυμη για ραβιολια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ

  1. Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και λίγο λάδι.
  2. Κάνουμε λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά.
  4. Με πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να περνάμε μέσα στα αυγά αλεύρι. Η ζύμη θα τραβήξει όσο χρειάζεται. Ζυμώνουμε καλά να γίνει ελαστική.
  5. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.
  6. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.
  7. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά και τα γεμίζουμε.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι, αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′ και το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον καθώς  και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
  2. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
  3. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ κι αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Τα ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί.
  5. Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  6. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αυγού με πινέλο.
  7. Κλείνουμε το ραβιόλια.
  8. Βράζουμε, σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 3′.

ΦΥΛΛΑ WON TON

  1. Εάν δεν φτιάξετε σπιτική ζύμη για ραβιόλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φύλλα won ton (40 φύλλα).
  2. Αραδιάζουμε τα μισά φύλλα won ton, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αυγού με πινέλο.
  3. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  4. Κόβουμε με κουπ πατ, δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν, πιέζοντας ελαφρά να φύγει ο αέρας.

ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το σκόρδο και το ψιλοκομμένο μπέικον.
  2. Όταν ροδίσει το βούτυρο, ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να βράσει για να πυκνώσει η σάλτσα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο θυμάρι.
  4. Περιχύνουμε τα γεμιστά ραβιόλια.

Tips

  • Ένα αυγό αναλογεί σε κάθε άτομο, δηλαδή για μια μερίδα φρέσκα ραβιόλια.
Απόρρητο