Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια να μαλακώσουν.
- Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε (ανάλογα πόσο βραστερά είναι) μέχρι να είναι μισοέτοιμα, όχι να λιώσουν όμως.
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
- Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια
- Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει.
ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
- Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια και νερό ζεστό να τα καλύπτει.
- Προσθέτουμε το ζωμό στη ρεβυθάδα με χοιρινό.
- Βράζουμε για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σπανάκι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10-15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τη βρώμη (πίτουρο ή νιφάδες) με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο φαγητό να πήξει.
- Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ώμο ελαιόλαδο.
- Βγαίνει δεμένη η σάλτσα του φαγητού όχι αραιή.
- Αφήνουμε λίγο στη φωτιά να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Σερβίρεται ζεστό και πιστέψτε με δεν χρειάζεται να το συνοδεύσετε με κάτι άλλο.
Tips
- Να σας πω ότι χωρίς το κρέας είναι ιδανικό για περιόδους νηστείας που όλοι ψάχνουμε.