Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια να μαλακώσουν.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε (ανάλογα πόσο βραστερά είναι) μέχρι να είναι μισοέτοιμα, όχι να λιώσουν όμως.
Για το χοιρινό
Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει.
Στη κατσαρόλα
Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια και νερό ζεστό να τα καλύπτει.
Προσθέτουμε το ζωμό στη ρεβυθάδα με χοιρινό.
Βράζουμε για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σπανάκι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10-15 λεπτά.
Ανακατεύουμε τη βρώμη (πίτουρο ή νιφάδες) με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο φαγητό να πήξει.
Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ώμο ελαιόλαδο.
Βγαίνει δεμένη η σάλτσα του φαγητού όχι αραιή.
Αφήνουμε λίγο στη φωτιά να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό και πιστέψτε με δεν χρειάζεται να το συνοδεύσετε με κάτι άλλο.