Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τη σουπιά και το χταπόδι και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες και βράζουμε τα κεφάλια τους.
- Πλένουμε τα μύδια και τα τρίβουμε πολύ καλά με σύρμα ή βουρτσάκι.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα και σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο.
- Θα φτιάξουμε το ριζότο με θαλασσινά σε μια φαρδιά κατσαρόλα όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Μόλις ξανθύνουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το μαρούλι και το λάχανο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γίνει διάφανο σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε 3 φλ. ζωμό από τις γαρίδες και τις καραβίδες, ρίχνουμε τον κρόκο, τις γαρίδες, τις καραβίδες, τα καλαμάρια, το χταπόδι και τη σουπιά και τα βράζουμε για 10΄σε χαμηλή φωτιά.
- Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο κρασί για ελάχιστα λεπτά (διότι όσο βράζουν συρρικνώνεται η ψίχα τους) και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και τα μύδια στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σερβίρουμε αμέσως.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ