Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο ριζότο λαχανικών για όλες τις ώρες.

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο ριζότο λαχανικών για όλες τις ώρες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
334
  • 2 φλ. ρύζι (arborio-karnaroli) 6 ½ φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. αρακά
  • ψιλοκομμένα ψιλά φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά σε μικρά μικρά καρέ.

    Σιγοβράζουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστός.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο ψιλοκομμένο και το σκόρδο σπασμένο.

    Σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά να γίνουν διάφανα τα λαχανικά.

    Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

    Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.

    Προσθέτουμε 1 φλ. ζεστό ζωμό την φορά.

    Κάθε φορά που απορροφάει τα υγρά του συμπληρώνουμε ζωμό. Ανακατεύουμε τακτικά.

    Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.

    Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά συνολικά από την ώρα που ξεκινάμε.

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Στο τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα εκτός φωτιάς κι ανακατεύουμε να χυλώσει καλά.

    Πασπαλίζουμε το ριζότο λαχανικών με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται