• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
141
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη-πράσινη) κομμένες σε φέτες
  • 2 φλ. ρύζι
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 16 φρέσκα μύδια
  • 12 γαρίδες
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λεμόνι
  • Ταχίνι ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Μπορούμε για ευκολία να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα.

    Τα βγαζουμε απο το σακουλακι.

    Τα αφήνουμε στην συντήρηση του ψυγείου απο το βραδυ σε ένα σουρωτήρι να ξεπαγώσουν σωστά.

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αφήνουμε το κεφάλι).

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί.

    Ρίχνουμε τον ζωμό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10΄.

    Αραδιάζουμε σε όλη την επιφάνεια τα ωμά θαλασσινά, μπήγοντας τα στα υλικά.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες.

    Πασπαλίζουμε μαϊντανό σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού και λίγο ταχίνι σε κάθε πιάτο.

    Μπορείτε να προσθέσετε φασολάκια και ό,τι λαχανικά σας αρέσουν.

    Αν σας άρεσε αυτό, θα λατρέψετε και την παρακάτω.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Το μυστικό για επιτυχία
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται