Εκτέλεση
Μπορούμε για ευκολία να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύδια. Τα βγάζουμε από το σακουλάκι και τα αφήνουμε στην συντήρηση του ψυγείου από το βράδυ σε ένα σουρωτήρι να ξεπαγώσουν σωστά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αφήνουμε το κεφάλι).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί.
Ρίχνουμε τον ζωμό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10΄.
Αραδιάζουμε σε όλη την επιφάνεια τα ωμά θαλασσινά, μπήγοντας τα στα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες.
Πασπαλίζουμε μαϊντανό σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού και λίγο ταχίνι σε κάθε πιάτο.
Μπορείτε να προσθέσετε φασολάκια και ό,τι λαχανικά σας αρέσουν.