• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
49

Για το ρύζι με κάρυ

  • 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
  • 2 φλ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 4 κ.σ. σουσαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 3 αυγά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ρύζι με κάρυ

    Ζεσταίνουμε πρώτα το σουσαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ.

    Σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 με 4 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.

    Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε τα αυγά.

    Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους, ενώνοντας έτσι τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.

    Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι και πιπέρι

    Δείτε και όλα τα μυστικά για το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση των θαλασσινών.

    Αν σας άρεσαν οι γαρίδες με ρύζι και κάρυ, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται