Για τη σαλάτα coleslaw
Για τη σπιτική μαγιονέζα
Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με σύρμα να λιώσουν.
Προσθέτουμε το μισό λεμόνι και ξύδι και συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής μέχρι να πήξει.
Όταν αφρατέψει και πήξει προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ξύδι.
Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό.
Αν θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι.
Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε.
Για τη συντήρηση
Διατηρούμε την σαλάτα κόλσλοου στο ψυγείο σκεπασμένη για 6-7 ημέρες.
Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά υλικά υλικά και να μεταμορφώσουμε τη μαγιονέζα ανάλογα με την χρήση που θα της κάνουμε.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για σαλάτες εύκολες, νόστιμες και υγιεινές; Βρείτε τες όλες εδώ!