Σαλάτα coleslaw με σπιτική μαγιονέζα

Η σαλάτα Coleslaw — ή κολσλόου, είναι μια κλασική αμερικάνικη συνταγή με λάχανο και καρότο, αναμεμειγμένα με dressing μαγιονέζας. Διατηρείται στο ψυγείο και γίνεται ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα.

Εύκολη
0:15

6 μερίδες

15 λεπτά

σαλατα coleslaw - κολσλοου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  2. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη.
  3. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το σέλερι, το φινόκιο και την κόκκινη πιπεριά.
  4. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή κουτάλι μέχρι να γίνει λεία, ομοιόμορφη σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το dressing και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν όλα ομοιόμορφα.
  8. Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, ως γέμιση για σάντουιτς ή ως συνοδευτική γαρνιτούρα σε μπιφτέκια, κοτόπουλο ή ψητό κρέας.
  9. Διατηρούμε τη σαλάτα coleslaw στο ψυγείο, σκεπασμένη, για 6–7 ημέρες.
  10. Η μαγιονέζα μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, ανάλογα με τη χρήση: μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά και αρωματικά, μεταμορφώνοντάς την κάθε φορά — από ελαφριά και δροσερή, μέχρι πικάντικη.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τον μισό χυμό λεμονιού και λίγο ξύδι και, συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το λάδι σε ροή κλωστής, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να αφρατεύει.
  3. Όταν δέσει, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ξύδι, και ανακατεύουμε.
  4. Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα, προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Για πιο σφιχτή υφή, ρίχνουμε λίγο επιπλέον λάδι.
  5. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο, σύμφωνα με τα γούστα μας.
  6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Απόρρητο