Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το σέλερι, το φινόκιο και την κόκκινη πιπεριά.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή κουτάλι μέχρι να γίνει λεία, ομοιόμορφη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τα λαχανικά με το dressing και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν όλα ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, ως γέμιση για σάντουιτς ή ως συνοδευτική γαρνιτούρα σε μπιφτέκια, κοτόπουλο ή ψητό κρέας.
- Διατηρούμε τη σαλάτα coleslaw στο ψυγείο, σκεπασμένη, για 6–7 ημέρες.
- Η μαγιονέζα μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, ανάλογα με τη χρήση: μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά και αρωματικά, μεταμορφώνοντάς την κάθε φορά — από ελαφριά και δροσερή, μέχρι πικάντικη.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
- Σε μπολ ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τον μισό χυμό λεμονιού και λίγο ξύδι και, συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το λάδι σε ροή κλωστής, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να αφρατεύει.
- Όταν δέσει, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ξύδι, και ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα, προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Για πιο σφιχτή υφή, ρίχνουμε λίγο επιπλέον λάδι.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο, σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε καλά.