Για τη νηστίσιμη μαγιονέζα
Εκτός από την κλασική μαγιονέζα και την vegan μαγιονέζα με αβοκάντο, μπορείς να φτιάξεις και αυτή την εύκολη συνταγή για σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγό. Είναι νηστίσιμη και πεντανόστιμη!
Όλο το μυστικό είναι στην ανάμειξη των υλικών ώστε να γίνει σωστά η γαλακτωματοποίηση για να έχουμε βελούδινη υφή στη νηστίσιμη μαγιονέζα.[/tip]
Απαραίτητα βήματα μαγιονέζας
Το φυτικό γάλα σόγιας είναι ιδανικό για νηστίσιμη μαγιονέζα, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις aquafaba
Δηλαδή, το νερό από βρασμένα ρεβύθια. Σε αυτή την περίπτωση 4-5 κ.σ. aquafaba είναι αρκετές για να αντικαταστήσεις στην αρχή της συνταγής το γάλα σόγιας.
Προσέξτε επίσης το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε. Αν η γεύση του λαδιού είναι έντονη, αυτό θα βγει όλο και στη γεύση της μαγιονέζας. Από εδώ και πέρα, η σπιτική νηστίσιμη μαγιονέζα χωρίς αυγό είναι υπόθεση 3 λεπτών.
Θα χρειαστούμε πολύ ισχυρό μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ για σωστή ομογενοποίηση.
Νηστίσιμη μαγιονέζα
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το γάλα σόγιας
Τώρα η μαγιονέζα έχει πήξει και έχει λεία και βελούδινη υφή σαν κλασική μαγιονέζα.
Παγώνουμε την μαγιονέζα και την απολαμβάνουμε σε σαλάτες, σε σάντουιτς, σε θαλασσινά.
Η νηστίσιμη μαγιονέζα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Μυστικά νηστίσιμης μαγιονέζας
Το φυτικό γάλα σόγιας είναι ιδανικό για να φτιάξεις νηστίσιμη μαγιονέζα λόγω των λιπαρών που περιέχει.
Νηστίσιμη μαγιονέζα δεν μπορείς να φτιάξεις με άλλο φυτικό γάλα, εκτός από το γάλα σόγιας.
Το δυνατό μπλέντερ ή μίξερ είναι απαραίτητο για σωστή ομογενοποίηση της μαγιονέζας.