Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη μαγιονέζα χωρίς αυγό, θα χρειαστούμε πολύ ισχυρό μπλέντερ η ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1,5 λεπτό να γίνουν τα υλικά κρέμα.
Με το μίξερ σε λειτουργία πάντα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε με ροή κλωστής το λάδι λίγο λίγο, μέχρι να αρχίσει να πήζει η μαγιονέζα.
Χτυπάμε για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα να πυκνώσει καλά. Την παγώνουμε και την απολαμβάνουμε σε σαλάτες, σε σάντουιτς, σε θαλασσινά.
Διατηρείται σε γυάλινο κλειστό βάζο, στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Δείτε και τη συνταγή μου για φανταστική vegan μαγιονέζα με αβοκάντο.