• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
47

Για την σαλάτα

  • 1 φλ. καστανό ρύζι (βρασμένο)
  • 1 φλ. μαύρο ρύζι (βρασμένο)
  • 1 φλ. αρακά (βρασμένο)
  • 1 φλ. κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε καρέ)
  • 12 ντοματίνια μακρόστενα (κομμένα στη μέση)
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο ή λιναρόσπορο
  • 1/2 ματσ. δυόσμο (τα φύλλα)
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό (τα φύλλα)
  • 1/2 φλ. φύτρα ανάμεικτα
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (ψημένο στη σχάρα και κομμένο σε λεπτές φέτες)

Για το dressing

  • Xυμό από 2 λάιμ ή γλυκολέμονα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • Λίγο αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σαλάτα

    Bάζουμε όλα τα λαχανικά, το ρύζι και τους σπόρους σε μία ανοιχτή σαλατιέρα.

    Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.

    Ακουμπάμε το κομμένο κοτόπουλο επάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Για το ντρέσινγκ 

    Βάζουμε το ελαιόλαδο, το λάιμ, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ.

    Τα ανακατεύουμε με σύρμα ανάδευσης.

    Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

    Ποιά άλλη συνταγή με ρύζι αγαπάς;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται