Ζουμερό στήθος κοτόπουλου στο φούρνο με ελάχιστη προετοιμασία. Τρυφερό και νόστιμο φιλέτο στήθος κοτόπουλου στο φούρνο.

Ζουμερό στήθος κοτόπουλου στο φούρνο με ελάχιστη προετοιμασία. Τρυφερό και νόστιμο φιλέτο στήθος κοτόπουλου στο φούρνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
42

Για το κοτόπουλο

  • 2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη αποξηραμένη ρίγανη

Για το ταψί

  • Φρέσκα βότανα (ρίγανη, θυμάρι)
  • Λιγες σκελίδες σκόρδο με το ντύμα τους (φλούδα)
  • 1 λεμόνι σε φέτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προσοχή στο ψήσιμο για να βγει ζουμερό.

    Αφήστε το κοτόπουλο αφού ψηθεί να σταθεί για 5’ σκεπασμένο.

    Προετοιμασία για φιλέτο κοτόπο

    Θα χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου για να βγει ζουμερό και τρυφερό το φιλέτο στο φούρνο.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.

    Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

    Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ στην άκρη, για το σερβίρισμα.

    Με την υπόλοιπη βινεγκρέτ θα αλείψουμε το φιλέτο κοτόπουλο για να πάρει μοναδική γεύση και αρώματα.

    Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί.

    Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν.

    Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ.

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

    Για το ψήσιμο

    Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.

    Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα,θυμάρι ,ρίγανη ,δεντρολίβανο , φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο.

    Ακουμπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω στο στρώμα βοτάνων.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.

    Θα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα

    Τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο στην μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε ακριβώς για 20’ .

    Αν έχετε θερμόμετρο ψησίματος, η βελόνα πρέπει να δείξει 75ºC . Τότε είστε σίγουροι ότι το κοτόπουλο είναι σωστά ψημένο, πολύ ζουμερό και πολύ μαλακό.

    Όση ώρα ψήνουμε το φιλέτο δεν ανοιγοκλεινουμε την πόρτα του φούρνου.

    Για να ψηθεί σωστά και να παραμείνει ζουμερό πρέπει να έχουμε σταθερή θερμοκρασία φούρνου στους 200ºC.

    Ξεκούραση και σερβίρισμα

    Βγάζουμε το ψητό φιλέτο κοτόπουλο από τον φούρνο, το καλύπτουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να σταθεί για 5’ .
    Ξεκουράζοντας το ψητό φιλέτο κοτόπουλο μετά το ψήσιμο για λίγα λεπτά έχει σαν αποτέλεσμα ζουμερό και τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλου.
    Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα εποχής ή το κόβουμε σε φέτες για μοναδική σαλάτα του Καίσαρα!
    caesar salad - σαλάτα του καίσαρα - σαλάτα σίζαρ - σαλάτα του καίσαρα αργυρώ - σαλάτα του καίσαρα σως - σαλάτα σίζαρ υλικά - σαλάτα ceasars - ceasars σως - σαλάτα του καίσαρα εύκολη

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται