Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ΣΑΛΤΣΑ
- Ξεπλένουμε τα κράνμπερι και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τα κράνμπερι, τη σταφίδα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σκάνε και να διαλύονται τα φρούτα.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το ξύσμα.
- Αφού βράσει θα είναι η υφή της σαν αραιή μαρμελάδα.
- Όταν κρυώσει όμως θα σφίξει περισσότερο.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.
- Συνοδεύει ψητά και είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μιας και η γλυκόξινη γεύση της ταιριάζει απόλυτα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Δεν πρέπει να βράσει πάνω από 15 λεπτά.
- Καλύτερα να την βγάλετε πριν δέσει πολύ γιατί όσο κρυώνει θα πήζει.
- Την παγώνουμε πριν το σερβίρισμα.
- Όση μας περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
- Μπορείτε να προσθέσετε από μια πρέζα κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο κόκκινο κρασί στον βρασμό ή λίγο γκραν μαρνιέ.
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα μειώστε τα υγρά κατά 1/2 φλ.
- Βγάζουν πολλά υγρά όταν λιώσουν τα κατεψυγμένα φρούτα.