Δροσερή κρέμα φέτας που τη συνοδεύουμε με παξιμαδάκια, ή ψητές πίτες.

Δροσερή κρέμα φέτας που τη συνοδεύουμε με παξιμαδάκια, ή ψητές πίτες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη μούς φέτας

  • 250 γρ. φέτα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Παξιμαδάκια χαρουπιού ή ψητές πίτες
  • Ντοματίνια χρωματιστά
  • Αγγούρι με τη φλούδα
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πολτοποιούμε τη φέτα, το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και τον άνηθο, στον κάδο του πολυκόφτη για να αποκτήσουν απαλή υφή.

    Μεταφέρουμε την κρέμα φέτας στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

    Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγούρι σε λωρίδες ή καρέ και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Σερβίρουμε την μους φέτας απλωμένη σε πιάτο με τα λαχανικά στη μέση.

    Περιχύνουμε με τα υγρά των λαχανικών και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σταγόνες ελαιόλαδου.

    Συνοδεύουμε με παξιμαδάκια, ή ψητές πίτες

    Η μους φέτας με γιαούρτι ταιριάζει σε σαλάτες και σαν ντιπ λαχανικών.

    Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Μαίου 2024.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται