Για τη σάλτσα remoulade
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι τουρσί.
Πολτοποιούμε το σκόρδο.
Βάζουμε την μαγιονέζα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα remoulade και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αν θέλουμε πιο ρευστή υφή προσθέτουμε λίγο νερό κι ανακατεύουμε τη σάλτσα.
Παγώνουμε τη σάλτσα ρεμουλάντ στο ψυγείο να είναι δροσερή.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη σάλτσα με φέτες αβοκάντο, καρδίες μαρουλιού στεγνές ή και φύτρες.
Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε τη σάλτσα remoulade σε 5 με 6 ψωμάκια μικρά brioche.
Αυτή η συνταγή μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα finger food, μεζέδες ή μπορεί να γίνει ένα υπέροχο dressing σε μια σαλάτα.
Ακόμα, ταιριάζει σε συνταγές με κοτόπουλο, αλλά και με θαλασσινά όπως γαρίδες ή καραβίδες.
Μπορεί επίσης να γίνει και προστεθεί σε ένα σάντουιτς και να δώσει έξτρα γεύση.
Είναι ίσως η πιο αγαπητή και εύκολη σάλτσα που την απολαυάνουν εξίσου μεγάλοι και παιδιά.
Δίνει νοστιμιά και συνοδεύει εύκολα τα γεύματα και τα σνακ της παρέας ή της οικογένεις.
Η παραλλαγή της με vegan μαγιονέζα για όσουν είναι οπαδοί της vegan διατροφής, δεν στερείται γεύσης.
Με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας, απολαμβάνουμε αυτή την υπέροχη σάλτσα.