Για το σφουγγάτο
Ξεκινάμε να καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).
Για το ταψί
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκάλευρο.
Αδειάζουμε το σπανάκι σφουγγάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε το σφουγγάτο μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.
Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.
Το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα είναι ιδανική συνταγή για το brunch σου.