"
Το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα είναι φαγητό χωρίς γλουτένη και πάρα πολύ νόστιμο! Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές συνταγές με αυγά, δοκίμασε αυτό το φαγητό...

Το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα είναι φαγητό χωρίς γλουτένη και πάρα πολύ νόστιμο! Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές συνταγές με αυγά, δοκίμασε αυτό το φαγητό και θα γίνει από τα αγαπημένα σου!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα

  • 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. νιφάδες βρόμης ή τραχανά
  • 300 γρ. φέτα
  • 4 αυγά
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το ταψί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σφουγγάτο με σπανάκι και φέτα για όλους εσάς που σας αρέσει η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αγαπάτε όμως και τα trends στο φαγητό. Το σφουγγάτο λοιπόν είναι η πανελλήνια λέξη που είχαμε πριν από την ομελέτα. Σφουγγάτα φτιάχνουν ακόμα σε πολλά μέρη της Ελλάδας και αναφέρεται σε φαγητό που φτιάχνεται από χτυπημένα τηγανισμένα αυγά. Έτσι και το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα, ακολουθεί την παράδοση παντρεύοντας φρέσκα υλικά του τόπου μας με τη βρώμη. Το αποτέλεσμα; Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο που μοσχοβολάει από τα φρέσκα αρώματα των μυρωδικών. Και το κυριότερο, είναι μια συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα για να τη σερβίρετε από το πρωί μέχρι και το βράδυ!

    Το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα είναι ιδανική συνταγή για πρωινό ή το brunch σου! Δοκίμασε να το συνδυάσεις με τις υπόλοιπες συνταγές μου!

    Για το σπανάκι σφουγγάτο

    Φανταστικό σπανάκι σφουγγάτο με φέτα

    συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα,

    Ξεκινάμε να καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

    Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).

    Διαφήμιση

    Για το ταψί

    Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκάλευρο.

    Αδειάζουμε το σπανάκι σφουγγάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε το σφουγγάτο μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC  στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.

    Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×