Εκτέλεση
Για το σφουγγάτο με σπανάκι και φέτα, καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκάλευρο.
Αδειάζουμε το σφουγγάτο σπανάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
Ψήνουμε για περίπου 35΄.
Αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.
Το Σφουγγάτο με σπανάκι και φέτα είναι ιδανικό για Πρωινό ή το Brunch σου! Δοκίμασε να το συνδυάσεις με τις υπόλοιπες συνταγές μου!