Σπανάκι σφουγγάτο. Εύκολο πεντανόστιμο φαγητό με πολλά οφέλη, που ανοίγει την όρεξη! Ιδανικό και για brunch.

Σπανάκι σφουγγάτο. Εύκολο πεντανόστιμο φαγητό με πολλά οφέλη, που ανοίγει την όρεξη! Ιδανικό και για brunch.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
123

Για το σφουγγάτο

  • 1 kg σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 300 γρ. φέτα
  • 4 αυγά
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το ταψί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.

    Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

    Σε φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.

    Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα.

    Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.

    Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).

    Στήσιμο

    Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο.

    Αδειάζουμε  και ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.

    Ψήσιμο – Χρόνος

    Ψήνουμε  σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC  στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.

    Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, το αφήνουμε  να κρυώσει για να το κόψουμε.

    Αν σου άρεσε  δοκίμασε και την παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται