Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κέικ μανταρίνι, ρίχνοντας μέσα στο χλιαρό γάλα τον παπαρουνόσπορο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και να βγάλει το άρωμά του.
Στύβουμε τα μανταρίνια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο και κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα. Ρίχνουμε το ξύσμα, χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το χυμό.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού.
Αφήνουμε το κέικ πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι, όλα τα υλικά του μαζί, για 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα και το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Περιχύνουμε λίγο λίγο με το χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.