Σκορδάτες πατάτες με βότανα

Συνοδεύουν τέλεια κρέας και πουλερικά και σίγουρα θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Εύκολη
0:25

5

5 λεπτά

20 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

    1. Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε. Φροντίζουμε, αν γίνεται, να είναι βιολογικές.
    2. Τις πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα, να καθαρίσουμε τυχόν χώματα που έχουν πάνω.
    3. Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες στα τέσσερα ή στα έξι (πάντα με τη φλούδα).
    4. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι.
    5. Με τη λάμα του μαχαιριού σπάμε τη σκελίδα του σκόρδου.
    6. Το ρίχνουμε μαζί με τις πατατούλες στο βούτυρο.
    7. Σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας (δεν τηγανίζουμε).
    8. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
    9. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15΄ μέχρι να μελώσουν οι πατατούλες και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.
Απόρρητο