• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
98
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα σκορδομακάρονα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.

    Σοτάρουμε για 2 λεπτά, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου με προσοχή όμως, για να μην πάρει χρώμα!

    Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο πρέπει.

    Κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2 λεπτά.

    Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά της Αργυρώς για να βράζετε τέλεια τα μακαρόνια σας!

    Μετά από αυτά τα μακαρόνια με σκόρδο και λάδι, δοκιμάστε και την παρακάτω  εξίσου εύκολη και αγαπημένη συνταγή, με πέστο.

    μακαρόνια με πέστο βασιλικού
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται