Μακαρόνια με σκόρδο, κλασικά σκορδομακάρονα με ελαιόλαδο και τσίλι.  

Μακαρόνια με σκόρδο, κλασικά σκορδομακάρονα με ελαιόλαδο και τσίλι.

 

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
103
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα σκορδομακάρονα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.

    Σοτάρουμε για 2 λεπτά, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου με προσοχή όμως, για να μην πάρει χρώμα!

    Ρίχνουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο πρέπει.

    Κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2 λεπτά.

    Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται