Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα τυριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής πάστα.
- Κόβουμε τη μπαγκέτα κατά μήκος, ώστε να ανοίξει στα δύο.
- Απλώνουμε το μείγμα του βουτύρου ισομερώς στην κομμένη επιφάνεια της μπαγκέτας.
- Τοποθετούμε τα ψωμιά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να λιώσουν τα τυριά.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο, κόβουμε τα σκορδόψωμα σε μικρότερα κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.
- Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού για επιπλέον οξύτητα και φρεσκάδα.
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά της επιλογής μας.