Σκορδόψωμο

Εύκολο σκορδόψωμο με λιωμένα τυριά σε 5’. Διάλεξε μια μπαγκέτα κι ετοίμασε σε ελάχιστο χρόνο, το πιο γρήγορο και λαχταριστό σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί.

Εύκολη
0:15

4 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

σκορδοψωμο

Υλικά

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα τυριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής πάστα.
  3. Κόβουμε τη μπαγκέτα κατά μήκος, ώστε να ανοίξει στα δύο.
  4. Απλώνουμε το μείγμα του βουτύρου ισομερώς στην κομμένη επιφάνεια της μπαγκέτας.
  5. Τοποθετούμε τα ψωμιά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να λιώσουν τα τυριά.
  7. Μόλις βγουν από τον φούρνο, κόβουμε τα σκορδόψωμα σε μικρότερα κομμάτια.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.
  9. Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού για επιπλέον οξύτητα και φρεσκάδα.
  10. Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά της επιλογής μας.
Απόρρητο