Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, τυριά, κρεμμύδι φρέσκο, και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.
- Κόβουμε κατά μήκος τη μπαγκέτα.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα βουτύρου στην ανοιγμένη στα δυο μπαγκέτα.
- Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 200º C για 10′ να ροδίσουν ελαφρά.
- Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.
- Ραντίζουμε με λίγο κρέμα βαλσαμικού για περισσότερη οξύτητα.
- Εάν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά, μανιτάρια ή οποιοδήποτε λαχανικό της αρεσκείας μας.
- Αξιοποίησε όλα τα περισσεύματα ψωμιού και τυριών που μένουν και φύλαξε τα στην κατάψυξη.
- Στα γρήγορα φτιάξε τη συνταγή για εύκολα σκορδόψωμα είτε με κομμένη φρατζόλα στη μέση είτε με φέτες ψωμιού.
- Ψήσε τα και σέρβιρε τα αμέσως όσο ακόμα είναι ζεστά τραγανά και λιώνουν τα τυριά.
- Απόλαυσε τα κάθε στιγμή της ημέρας.
- Παίξε με συνδυασμούς τυριών ακόμα και αλλαντικών.