Σνίτσελ Χοιρινό

Υλικά

Για το σνίτσελ χοιρινό

  • 4 κομμάτι/ια χοίρινο τρανς (150-170 γραμ. το καθένα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
  • Για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Πατατοσαλάτα χωριάτικη

Για το πανάρισμα

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χτυπημένο κρέας και από τις δυο πλευρές.

Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τα ψίχουλα.

Βουτάμε ένα ένα κομμάτι κρέας πρώτα στο αλεύρι να ντυθεί.

Μετά τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στα ψίχουλα να ντυθεί γύρω γύρω και να καλυφθεί τελείως.

Για το τηγάνισμα

Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, (να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ χοιρινό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2′ από κάθε πλευρά να ροδοκοκκινήσει και να γίνει τραγανή η κρούστα του.

Βγάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά με πατατοσαλάτα και σαλάτα εποχής.

Μυστικά για τραγανό σνίτσελ

Ποιο κρέας είναι ιδανικό για σνίτσελ;

Ιδανικό κρέας για χοιρινό σνίτσελ, είναι το τρανς. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε σνίτσελ και από μοσχάρι, χρησιμοποιώντας κρέας από κόντρα.

Με τι λάδι τηγανίζω;

Για το τηγάνισμα του σνίτσελ, επιλέξτε ένα ελαιόλαδο ραφινέ, που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Το απαλό ελαιόλαδο είναι ιδανικό και πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα λάδια τηγανίσματος.

Για να μείνει η νοστιμιά

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο κρέας πριν το πανάρετε για να πιάσει καλά το αλατοπίπερο.

 Ποιο είναι το καλύτερο πανάρισμα για σνίτσελ;

Μπορείτε για το πανάρισμα να χρησιμοποιήσετε ψίχουλα αλεσμένα από μπαγιάτικο ψωμί γιατί κάνουν τελεία τραγανή κρούστα. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε φρυγανιά (θα γίνει πιο σκούρο το τελικό αποτέλεσμα).

Εναλλακτικά, μπορείτε να πανάρετε το κρέας σας με σπασμένα corn flakes (με ουδέτερη γεύση), με νιφάδες βρώμης και γενικά με ό,τι σας αρέσει να τρώτε.

Σε τι θερμοκρασία να τηγανίσω το σνίτσελ;

Η φωτιά στο τηγάνι δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή, γιατί θα καεί το πανάρισμα γρήγορα πριν προλάβει να ψηθεί το σνίτσελ μέχρι μέσα.

Αν η φωτιά είναι μέτρια προς χαμηλή, τότε θα αρχίσει να ξεκολλάει το πανάρισμα και θα ρουφήξει μέσα πολύ λάδι.

Μέτρια προς δυνατή φωτιά είναι η ιδανική.

Μην τρυπάτε το σνίτσελ όταν τηγανίζεται γιατί χάνει τα υγρά του.

Μην αναποδογυρίζετε το σνίτσελ μέσα στο λάδι πολλές φορές γιατί μαλακώνει η κρούστα και ρουφάει πολύ λάδι.

https://www.argiro.gr/recipe/snitsel-choirino/