Εκτέλεση
Για την πρασοτηγανιά με χοιρινό, κόβουμε πρώτα τα πράσα σε χοντρές φέτες, μόνο το άσπρο τρυφερό μέρος.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10′. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές. Αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10´. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10′, να πιεί το φαγητό όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του. Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
Δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με χοιρινό εδώ. Διαβάστε επίσης στα μυστικά μου πως μαγειρεύεται σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.
Απολαύστε την χοιρινή πρασοτηγανιά με φρεσκοψημένο ζεστό ψωμί. Μεζές του ονείρου!