Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο ή στο τηγάνι

Τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο, ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο. Σνίτσελ στο φούρνο, σερβιρισμένο με πατατοσαλάτα.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

15 λεπτά

15 λεπτά

σνιτσελ κοτοπουλο - σνιτσελ στο φουρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Video

Εκτέλεση

  1. Για το σνίτσελ κοτόπουλο χρησιμοποιούμε φιλέτο στήθους, το οποίο χρειάζεται σωστή προετοιμασία.
  2. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια κάθε φιλέτο σε δύο λεπτές φέτες. Αν τα φιλέτα είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
  3. Αφού τα κόψουμε όλα, τα τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  5. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη κουζίνας και τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο, ιδιαίτερα στο πιο χοντρό σημείο τους, ώστε να γίνουν πλατιά και ομοιόμορφα, με πάχος περίπου 0,5 εκ.
  6. Το πανάρισμα έχει τρία στάδια: Αλεύρι-Αυγό-Ψίχουλα
  7. Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στο τρίτο μπολ βάζουμε τα ψίχουλα μαζί με το τυρί (προαιρετικά).
  8. Πανάρουμε κάθε λεπτό φιλέτο ως εξής: Πρώτα το βουτάμε στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά και το τινάζουμε να φύγει το περίσσευμα.
  9. Στη συνέχεια το βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και το κρατάμε λίγο να στραγγίσει.
  10. Τέλος, το περνάμε από τα ψίχουλα, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν καλά και να σχηματίσουν τραγανή κρούστα.
  11. Ακουμπάμε τα έτοιμα σνίτσελ σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  12. Για πιο σταθερό πανάρισμα, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  13. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  14. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
  15. Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ στον φούρνο:
  16. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C.
  17. Τοποθετούμε τα σνίτσελ σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  18. Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά, με πατατοσαλάτα ή με πατάτες φούρνου με τυριά και κρέμα.

ΠΑΤΑΤΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  5. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
  6. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  7. Περιχύνουμε με την κρέμα τις πατάτες.
  8. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια.
  9. Ψήνουμε για 25–30 λεπτά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  10. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Tips

  • Ο μόνος τρόπος για να γίνει νόστιμο το σνίτσελ είναι να βάλουμε αλάτι και πιπέρι απευθείας πάνω στο φιλέτο κοτόπουλου πριν το πανάρισμα.
  • Το ιδανικό πάχος για το σνίτσελ είναι περίπου 1/2 εκατοστό. Έτσι ψήνεται γρήγορα, παραμένει ζουμερό και η κρούστα γίνεται ροδοκόκκινη και ομοιόμορφη.
  • Το ψωμί για τα ψίχουλα πρέπει να είναι μπαγιάτικο και να ψιλοκόβεται στο μπλέντερ, για καλύτερη υφή.
  • Σνίτσελ μπορείτε να φτιάξετε και με χοιρινό ή με μοσχάρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Απόρρητο