Σνίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Βάλτε το στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνοδεύστε το με τις μοναδικές πατάτες με κρέμα και τυριά που σας...

Σνίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Βάλτε το στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνοδεύστε το με τις μοναδικές πατάτες με κρέμα και τυριά που σας προτείνω. Μιλάμε για τη νοστιμιά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα σνίτσελ

  • 2 κομμάτι/ια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3-4 αυγά

Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά

  • 5 πατάτες
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο ή στο τηγάνι. Για πολλή νοστιμιά, συνοδεύστε το με τις υπέροχες πατάτες φούρνου που σας προτείνω.

    Για τα σνίτσελ πανέ

    Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.

    Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

    Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.

    Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα.

    Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

    Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC.

    Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά.

    Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά

    Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι το ωραιότερο συνοδευτικό για το σνίτσελ σας.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.

    Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.

    Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

    Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.

    Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

    Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν.

    Περιχύνουμε με την κρέμα.

    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.

    Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.

    Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται