• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1259

Για την πατατοσαλάτα

  • 1 kg μέτριες πατάτες
  • 200 γρ. καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο τριμμένο (190 γραμ.)
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα τους)
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαγιονέζα light ή vegan μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το γαρνίρισμα
  • Καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30 με 35 λεπτά με την φλούδα τους για να μαλακώσουν.

    Έτσι, θα κρατήσουν όλη την γεύση και τη νοστιμιά τους και δεν θα ρουφήξουν περιττά υγρά.

    Αφού κρυώσουν λίγο αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.

    Ξεφλούδισμα πατάτας

    Προσοχή δεν τις λιώνουμε. πρέπει να τις κρατήσουμε σε κομμάτια.

    Περιχύνουμε όσο ακόμα είναι ζεστές με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι.

    Όσο η πατάτα είναι ζεστή ρουφάει ότι υγρό πέσει επάνω της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

    Ανακατεύουμε απαλά με προσοχή να μην λιώσουν.

    Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.

    Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

    Τρίψιμο κρεμμυδιού

    Έπειτα τρίβουμε και το καρότο. Όλη την διαφορά  την κάνει το ωμό καρότο.

    Τρίψιμο καρότου

    Θα κρατήσουμε λίγο καρότο για να γαρνίρουμε στο τέλος.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καρότο, το κρεμμύδι, τα βότανα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, τη μαγιονέζα.

    Μυρωδικά για την πατατοσαλάτα

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αλάτι και πιπέρι στην πατατοσαλάτα - πατατοσαλατα με μαγιονεζα

    Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.

    Ανακατεύουμε την πατατοσαλάτα - πατατοσαλατα με μαγιονεζα

    Γαρνίρισμα & Σερβίρισμα

    Την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με το καρότο που περίσσεψε.

    Δοκιμάζουμε την πατατοσαλάτα

    Απολαύστε τη δροσερή πατατοσαλάτα, με φρυγανισμένο σπιτικό ψωμί, κυρίως σαν συνοδεία πλάι σε κρέας ή στα πουλερικά σας, ή μέσα σε σάντουιτς.

    Είναι από τις πιο απλές και φανταστικές συνταγές όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά όλο το χρόνο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται