Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα και ροδίζουμε για λίγα λεπτά το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε αρχικά το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει το άρωμά του, και στη συνέχεια τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι, το ζωμό, το θυμάρι και την πάπρικα.
- Χαμηλώνουμε την εστία, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα της σούπας στο μπλέντερ.
- Την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και προσθέτουμε τα τραγανά κομμάτια μπέικον.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα και ραντίζουμε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος.