"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φέτα μπέικον καπνιστό
  • 30 γραµ. βούτυρο
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 500 γραµ. καλαμπόκι
  • 1 γλυκοπατάτα κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • Λίγη πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο σχοινόπρασο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σούπα καλαμποκιού

    Η σούπα καλαμποκιού (corn chowder) είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μπορούν να φτιάξουν όλοι!

    Για τη σούπα καλαμποκιού γνωστή σαν corn chowder,

    • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε αντικολητική κατσαρόλα μέχρι να γίνει τραγανό.
    • Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο με το λάδι και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
    • Σοτάρουμε για 4-5′ να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με κουτάλα για 1′.
    • Προσθέτουμε τον ζωμό, το καλαμπόκι, την γλυκοπατάτα, το θυμάρι και την πάπρικα.
    • Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′.
    • Βάζουμε την μισή σούπα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
    • Την προσθέτουμε ξανά στην σούπα καλαμποκιού.
    • Ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.
    • Σερβίρουμε σε μπολ με λίγο γιαούρτι ή λίγη κρέμα.
    • Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα.
    • Ισομοιράζουμε τα κομματάκια μπέικον στα μπολ με τη σούπα καλαμποκιού.

    Μετά τη σούπα καλαμποκιού, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω τέλεια συνταγή

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×