Για τη σούπα καλαμποκιού
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε αντικολητική κατσαρόλα μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε το βούτυρο με το λάδι και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σοτάρουμε για 4-5′ να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με κουτάλα για 1′.
Προσθέτουμε τον ζωμό, το καλαμπόκι, την γλυκοπατάτα, το θυμάρι και την πάπρικα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′.
Βάζουμε την μισή σούπα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
Την προσθέτουμε ξανά στην σούπα καλαμποκιού.
Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε σε μπολ με λίγο γιαούρτι ή λίγη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα.
Ισομοιράζουμε τα κομματάκια μπέικον στα μπολ με τη σούπα καλαμποκιού.