Σούπα κάστανο βελουτέ

Σούπα κάστανο βελουτέ: μια ιδανική συνταγή για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εύκολη στην παρασκευή, με βελούδινη υφή, συγκλονιστική γεύση και πλούσια αρώματα

Εύκολη
0:40

6 - 8 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

σουπα καστανο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά – πράσο, σέλερι και καρότο – για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό και τη μία φέτα μπέικον, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  6. Αν θέλετε η σούπα να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο επιπλέον ζωμό. Αν επιθυμείτε ακόμη πιο λεία υφή, περάστε τη βελουτέ από λεπτή σήτα ή σουρωτήρι.
  7. Μπορείτε να ετοιμάσετε την καστανόσουπα από την προηγούμενη ημέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Ζεστάνετέ τη απαλά λίγο πριν το σερβίρισμα.
  8. Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μια κουταλιά γιαούρτι και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
  9. To μπέικον που περίσσεψε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα στη σούπα ή σε σαλάτα, σπασμένη σε κομμάτια.
Απόρρητο