Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά – πράσο, σέλερι και καρότο – για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό και τη μία φέτα μπέικον, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Αν θέλετε η σούπα να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο επιπλέον ζωμό. Αν επιθυμείτε ακόμη πιο λεία υφή, περάστε τη βελουτέ από λεπτή σήτα ή σουρωτήρι.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε την καστανόσουπα από την προηγούμενη ημέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Ζεστάνετέ τη απαλά λίγο πριν το σερβίρισμα.
- Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μια κουταλιά γιαούρτι και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
- To μπέικον που περίσσεψε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα στη σούπα ή σε σαλάτα, σπασμένη σε κομμάτια.









