Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βγάζουμε τις σουπιές από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
- Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε καλά τις σουπιές κι αφού κόψουμε τη σάρκα τους ελαφρώς στο επάνω μέρος και στο κάτω, έτσι ώστε να ανοίξουν στο ψήσιμο, τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
- Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για την σάλτσα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα σε βαθύ ταψί και κατόπιν τοποθετούμε τις σουπιές βρέχοντάς τες καλά απ’ όλες τις μεριές.
- Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 9′ περίπου.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και απλώνουμε τις πιπεριές πάνω στις σουπιές.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα και κατόπιν βγάζουμε το ταψί αμέσως από τον φούρνο για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.
- Τέλος, σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για λίγο το ζουμί από το ταψί.
- Όταν αποκτήσει μία πιο απαλή υφή περιχύνουμε τις σουπιές και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να συνοδέψουμε τις σουπιές με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΙΑ
- Αν δεν σερβίρουμε αμέσως το φαγητό, σβήνουμε τον φούρνο λίγο νωρίτερα, συμπληρώνοντας τον χρόνο που απομένει όταν το ξαναζεστάνουμε για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ