Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ
- Πλένουμε τα καθαρισμένα φιλέτα σαρδέλας κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Κόβουμε µε μαχαίρι το κεφάλι και σχίζουμε οριζόντια την κοιλιά.
- Τραβάμε µε τα δάχτυλα τη ραχοκοκαλιά να ξεκολλήσει.
- Κάτω κάτω στην ουρά την κόβουμε µε μαχαίρι ή µε ψαλίδι κουζίνας για να µη χαλάσουμε το σχήμα της (ανοίγει στα δύο).
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι ή σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1΄ το σκόρδο και την πιπερίτσα.
- Αμέσως ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε για 2΄, να αλλάξουν χρώμα.
- Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά ανακινώντας το τηγάνι ή µε λαβίδα.
- Προσθέτουμε τα ντοµατίνια κομμένα στα δύο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄, ίσα να αλλάξουν χρώμα και να βγάλουν λίγα υγρά.
- Σβήνουμε µε το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε µε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
- Στο μεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι 2΄ λιγότερο απ’ όσο γράφει η συσκευασία.
- Τα παίρνουμε µε τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Ανακινούμε το τηγάνι ή ανακατεύουμε µε τσιμπίδα, σε δυνατή φωτιά, για 1΄-2΄.
- Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας µε έξτρα ελαιόλαδο.