"
Χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα με μαγική γέμιση και τραγανό φύλλο! Εύκολη, πεντανόστιμη και παραδοσιακή! Δοκιμάστε...

Χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα με μαγική γέμιση και τραγανό φύλλο! Εύκολη, πεντανόστιμη και παραδοσιακή! Δοκιμάστε τη!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για τη σπανακοτυρόπιτα

  • 1 συσκ. χωριάτικο φύλλο
  • 1 κ. σπανάκι
  • 3 πράσα
  • 4-5 ψιλά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 350 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Στύβουμε καλά τα χόρτα

    Χαράζουμε την πίτα πριν μπει στο φούρνο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Για τη γέμιση

    Πλένουμε πρώτα τα χόρτα, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μπολ.

    Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε στο σπανάκι και τα αλατίζουμε.

    Τα τρίβουμε να μαραθούν.

    Τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά τους.

    Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.

    Τρίβουμε την φέτα.

    Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Διαφήμιση

    Για το στήσιμο

    Σε λαδωμένο ρηχό μεγάλο, ταψί περίπου 40 εκ., στρώνουμε ακτινωτά 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.

    Πεταχτά βάζουμε την μισή γέμιση.

    Λίγη λίγη εδώ κι εκεί στην επιφάνεια του χωριάτικου φύλλου.

    Καλύπτουμε με ένα σουρωμένα φύλλο, να μην εξέχει καθόλου, να εφαρμόζει στις άκρες του ταψιού.

    Ραντίζουμε ελαιόλαδο.

    Πεταχτά ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.

    Καλύπτουμε με τα άλλα δυο φύλλα χωριάτικα αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα.

    Τα χωριάτικα φύλλα που σκεπάζουν την πίτα να μην εξέχουν από το χείλος του ταψιού.

    Τα σουρώνουμε ελαφρά να εφαρμόζουν στην περίμετρο.

    Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού, επάνω στην πίτα ή στα στρίβουμε σε κόθρο.

    Χαράζουμε σε κομμάτια.

    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.

    Διαφήμιση

    Μυστικό

    Ψήστε το τελευταίο 20′ στην κάτω αντίσταση για να στεγνώσει καλά η κάτω πλευρά της πίτας και να γίνει τραγανή.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×