Για τη ζύμη
Ξεκινάμε να φτιάξουμε πρώτα τη ζύμη για το στρόμπολι.
Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο κουζίνας, αδειάζουμε τη ζύμη, ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε με τον πλάστη, σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 40×30 εκ. και 0,5 εκ. πάχος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Στεγνώνουμε πολύ καλά την πιπεριά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
Για τη γέμιση
Ξεκινώντας 10 εκ. μέσα από την περίμετρο του φύλλου, απλώνουμε σε στρώσεις το σαλάμι, το ζαμπόν, το τυρί, το βασιλικό, την πιπεριά και τα αβγά.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Διπλώνουμε τρεις φορές το φύλλο με τη γέμιση.
Κόβουμε τα πλαϊνά που εξέχουν, και πατάμε καλά τις ενώσεις να κλείσουν.
Χαράζουμε επιφανειακά κατά μήκος το στρόμπολι σε 6-8 χαρακιές.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού, και μεταφέρουμε το στρόμπολι στο πυρωμένο ταψί, και στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Το κόβουμε σε χοντρές φέτες, και το σερβίρουμε ζεστό και τραγανό.
Μυστικά
Χαράζουμε την επιφάνεια του στρόμπολι, για να φεύγουν οι ατμοί της γέμισης, και να παραμείνει τραγανό το στρόμπολι μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Όσο πιο λεπτό ανοίξουμε το φύλλο, τόσο πιο τραγανό θα γίνει.
Όσο λιγότερη υγρασία έχουν τα υλικά της γέμισης, τόσο πιο ωραίο θα γίνει το στρόμπολι.