Ένα παγωτό όνομα και πράγμα! Φτιάξτε αυτό το σπιτικό παγωτό κακάο, με ή χωρίς παγωτομηχανή και θα απολαύσετε την κάθε μπουκιά.

Ένα παγωτό όνομα και πράγμα! Φτιάξτε αυτό το σπιτικό παγωτό κακάο, με ή χωρίς παγωτομηχανή και θα απολαύσετε την κάθε μπουκιά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
139

Για το παγωτό κακάο

  • 3 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 1 συσκ. (400 γραμ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. κακάο κοσκινισμένο
  • Κουβερτούρα σε σταγόνες λιωμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αφρατεύουμε και παγώνουμε το παγωτό 3-4 φορές.

    Στο τελευταίο ανακάτεμα προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.

    Για το παγωτό κακάο

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σπιτικό παγωτό κακάο ρίχνοντας σε κατσαρόλα το φρέσκο γάλα.

    Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και τη ρίχνουμε στο γάλα.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.

    Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, το αποσύρουμε.

    Πιάνουμε τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια της (πετάμε το μπαστουνάκι βανίλιας).

    Τα ρίχνουμε στο μείγμα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.

    Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στον κάδο και το παγώνουμε.

    Διαφορετικά, το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα.

    Τότε, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει.

    Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί.

    Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές (3-4), αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους.

    Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.

    Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα γλασέ, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τι γλυκό θα φτιάχνατε με κακάο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται