Συκωταρίτσα με σπανάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

Αυτή η λεμονάτη συκωταριά στο τηγάνι, είναι ένας γρήγορος και πεντανόστιμος μεζές για το βράδυ της Ανάστασης ή το τραπέζι του Πάσχα.

Εύκολη
0:45

4

15 λεπτά

30 λεπτά

λεμονάτη συκωταριά στο τηγάνι με σπανάκι συνταγη

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τη ροδίζουμε για 6΄-7΄.
  3. Τότε προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σκεπάζουμε να βράσει με τα υγρά του για 15΄ και να μείνει μόνο με το λάδι του.
  7. Τέλος, στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Απόρρητο